Gelukkige partners en kinderen essentieel voor geslaagde uitzending

De zomerronde komt er weer aan. Vertrekt u binnenkort naar een post? Bereid u samen met uw  partner en kinderen dan goed voor. In dit artikel hebben we op een rijtje gezet waar u informatie kunt vinden, hoe u samen in gesprek kunt gaan en waar u vragen kunt stellen.

video still uitzending resized
Bekijk ook het voorlichtingsfilmpje op de pagina uitzending.

Wordt u binnenkort uitgezonden naar een Nederlandse vertegenwoordiging (post) in het buitenland? Gefeliciteerd met dit mooie avontuur! 3W helpt graag verder. Hieronder geven we aan waarvoor u bij 3W terecht kunt en welke zaken u zelf moet regelen. Maar nog belangrijker is, doe dit samen met partner en kinderen.

Wilt u niets vergeten en samen goed voorbereid aan het avontuur beginnen, volg dan in elk geval deze gouden tips van Hadewych Dautzenberg, Hoofd Voorlichting, Werving en Training bij 3W, en haar collega’s Dewika Paragh en Esther Hoogduin:

  • Bekijk de Checklist uitzending en de pagina voor partners, waar onder meer alle ins en outs over werken in het buitenland voor partners te vinden zijn.
  • Maak samen met uw partner een afspraak voor een voorbereidingsgesprek met uw klantmanager bij 3W UM (uitgezonden medewerkers) – daarin wordt naast de vergoedingen en verhuizing, ook aandacht besteed aan POP (vergoeding Professionele Ontwikkeling Partner) en alle praktische zaken die u niet mag vergeten te regelen
  • Schrijf u in voor cursussen en bijeenkomsten. We raden u en uw partner aan te investeren in de landgerichte acculturatiecursus, een taalcursus (voor partners uit POP) en niet te vergeten de veiligheidstraining (HEAT), ook voor kinderen van 16 jaar en ouder, als u naar een gebied met een verhoogd veiligheidsrisico gaat. Voor degenen die schoolgaande kinderen meenemen is er de voorlichtingsbijeenkomst over Internationaal Onderwijs
  • Heeft uw partner niet de Nederlandse nationaliteit? Bekijk dan de veel gestelde vragen hierover.

SG Paul Huijts: ‘Vanuit goed werkgeverschap streeft BZ naar een modern partnerbeleid dat aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen en aandacht heeft voor diversiteit. Gelukkige partners en kinderen zijn essentieel voor een geslaagde uitzending.’

Er is al veel geregeld, maar we zijn er nog niet helemaal, stelde de Bestuursraad recent vast. HDPO heeft Karen van Stegeren aangetrokken om als projectleider samen met 3W en in gesprek met de vele betrokkenen in de komende maanden een moderne, realistische visie uit te werken op wat ons partnerbeleid in zou moeten houden. Het streven is om de Bestuursraad voor de zomer een visie, advies over nu al te nemen concrete maatregelen en Plan van Aanpak ter besluitvorming voor te leggen.

 - Dit bericht werd gepubliceerd op Rijksportaal op 4 mei 2021. -