Hoe declareer ik mijn reiskosten?

Declareren van reiskosten. Hoe werkt dat en waar moet u op letten?

Ik maak gebruik van Travelpoint

Wanneer u gebruik maakt van Travelpoint wordt er op basis van uw reisaanvraag automatisch een concept declaratie aangemaakt. Let erop dat de declaratie binnen 3 maanden na terugkeer wordt ingediend. Na deze periode vervalt namelijk het recht op vergoedingen.

Het is belangrijk dat u de concept declaratie goed controleert en waar nodig aanpast. De daggeldvergoeding is namelijk op basis van uw opgegeven reisschema opgebouwd. Het kan echter zijn dat u geen recht heeft op bepaalde maaltijdvergoedingen of juist wel. Bijvoorbeeld omdat ontbijtkosten reeds in de rekening van het hotel zijn opgenomen of wanneer bij een vertraging uw definitieve reisschema uiteindelijk afwijkt van het moment van de reisaanvraag. U kunt in Travelpoint vergoedingscomponenten deactiveren of toevoegen.

Op grond van de voorwaarden uit de CAO Rijk, Aanvullende CAO Rijk Uitzendingen (ACRU) en eventuele personeelsvoorschriften zijn de kostencategorieën al in Travelpoint opgenomen. Het toevoegen van bewijsstukken is een vereiste. Voor een aantal onkosten zal er tevens een goedkeuring van uw leidinggevende moeten worden toegevoegd. Travelpoint zal u hierop attenderen.

Hoe declareer ik reiskosten in Travelpoint?

Ik maak geen gebruik van Travelpoint

Wanneer u geen gebruik maakt van Travelpoint dan verloopt het opstellen, indienen en goedkeuren van uw declaratie volgens de interne procedures van de organisatie waarvoor u werkzaam bent.

Vragen

Heeft u een vraag over een declaratie in Travelpoint ? Stel uw vraag via SSP.

Belangrijk
Bel met uw declaratievraag niet met de servicedesk 3W/Travelpoint . Deze wordt telefonisch niet in behandeling genomen. Mocht naar aanleiding van uw SSP-melding telefonisch contact nodig zijn dan zal de servicedesk Travelpoint een afspraak met u inplannen.  

Doorlooptijden

Voor de inhoudelijke beantwoording van uw vraag wordt een termijn van maximaal 5 werkdagen gehanteerd. Uitbetaling van uw declaratie zal in de regel binnen 10 werkdagen na goedkeuring plaatsvinden.