Nieuw cursusaanbod voor partners

Gaat u als meereizende partner tijdens of na de uitzending werken? 3W organiseert op 28 september en 5 oktober voorbereidingscursussen voor partners die meegaan naar het buitenland, of juist terugkeren van een verblijf in het buitenland.

Werken in Nederland & Loopbaanontwikkeling in het buitenland

Aan het werk in Nederland - 28 september 2022

De interactieve webinar ''Aan het werk in Nederland” is bedoeld voor Nederlandse partners van medewerkers die lang in het buitenland hebben gewoond en voor buitenlandse partners die voor het eerst in Nederland gaan wonen en zich oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Ga naar  Webinar ''Aan het werk in Nederland" (groepscursus) voor meer informatie over het programma.

Loopbaanontwikkeling in het buitenland – 5 oktober 2022

Tijdens de interactieve webinar “Loopbaanontwikkeling”  ontvangt u informatie over de mogelijkheden om uw employability voort te zetten tijdens de uitzending (ook met het oog op terugkeer naar Nederland na de uitzending).

Ga naar “ Loopbaanontwikkeling in het buitenland (groepscursus)” voor meer informatie over het programma.

Aanmelden

  • BZ-medewerkers kunnen zelf hun partner inschrijven (SSP-formulier te vinden op bovenstaande webpagina’s).
  • Attachés en medewerkers van een vakdepartement die worden uitgezonden naar een post of het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen hun partner laten inschrijven

Voorlichting: wijziging in het aanbod voor partners

De cursus ‘Cycles of Change’ voor partners wordt niet meer apart aangeboden omdat dit onderwerp verwerkt is in het programma van de landgerichte acculturatiecursus.

Abonnement en netwerk Global Connection

U kunt geen abonnement meer aanvragen voor Global Connection. 3W heeft sinds juli 2022 een eigen online community voor en door partners gelanceerd: 3W Partner Plaza. Op dit nieuwe en interactieve platform voor partners van uitgezonden medewerkers bieden we functionaliteiten aan die veel lijken op die van Global Connection. 3W Partner Plaza richt zich echter specifiek op partners van uitgezonden Rijksmedewerkers en biedt daarom voor deze doelgroep meer relevante informatie en mogelijkheden om met elkaar in contact te komen, elkaar vragen te stellen en ervaringen en tips uit te wisselen.

Huidige abonnementen van Global Connection worden eind december stopgezet. Abonnees ontvangen later dit jaar hierover nog bericht van ons.

Aanmelding 3W Partner Plaza

Bent of gaat u op uitzending? Meld uw partner aan voor 3W Partner Plaza via het het SSP formulier (voor Caribisch geldt: aanmelding via vragenformulier). Bent u een attaché en nog niet op de post, dan kunt u uw partner aanmelden zodra de KlantContactPersoon uw uitzending bij 3W heeft aangemeld. Uw partner krijgt vervolgens zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor het platform in de mail. (Tip: hou ook de spam mailbox in de gaten, want helaas komt het voor dat de uitnodiging daar belandt). Hebt u vragen hierover of komt u er niet uit? Stuur een mail naar 3W-PartnerPlaza@minbuza.nl dan helpen we u zo snel mogelijk verder.

Loopbaanontwikkeling in het buitenland