Duurzamer vliegen met Sustainable Aviation Fuel

Met ingang van 1 april 2021 is de Rijksoverheid toegetreden tot het KLM Corporate Sustainable Aviation Fuel (SAF) programma. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de motie-Patternotte. Het KLM SAF programma stelt bedrijven en overheden in staat om een deel van hun vliegreizen met duurzame vliegtuigbrandstof uit te voeren. Deelname is ook in lijn met de doelstellingen van het Rijk om de bedrijfsvoering verder te verduurzamen.

Duurzaam alternatief voor fossiele brandstof

Sustainable Aviation Fuel wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof en bovendien goed mengbaar met traditionele vliegtuigbrandstof. De uitstoot wordt met tenminste 75% verminderd ten opzichte van fossiele brandstof. SAF voldoet aan de criteria van de Roundtable of Sustainable Biomaterials (RSB).

Toeslag duurzame vliegtuigbrandstof

Omdat duurzame vliegtuigbrandstof duurder is dan traditionele vliegtuigbrandstof zal met ingang van 1 april 2021 een toeslag worden berekend over de tickets van KLM en deelnemende partnermaatschappijen. De toeslag zal achteraf via de zakelijke reisagent van het Rijk worden doorberekend. De hoogte van de toeslag is dus niet verdisconteert in de ticketprijs op het moment van boeken. 

Lees voor meer informatie ook het artikel op Rijksportaal, waarin ondermeer opgenomen een overzicht van de hoogte van de toeslagen voor een aantal topbestemmingen binnen en buiten Europa. Vermelding van de bestemmingen Londen en Parijs is in dit artikel overigens puur illustratief aangezien voor deze bestemmingen geldt dat de trein het primair te gebruiken vervoermiddel is (zie ook: bestemmingen die binnen 8 uur met de trein bereikt kunnen worden).

Reis boeken

Het boekingsproces van vliegtickets verandert niet; ga naar Travelpoint voor meer informatie over de reisregels en voor het boeken of declareren van uw reis. Binnen Europa reist u met de trein als u binnen 8 uur op uw bestemming kunt zijn. Hiermee draagt u bij aan de duurzaamheidsagenda van het Rijk.

KLM Corporate Sustainable Aviation Fuel (SAF) Programma