Huisdier mee op reis? Check de regels en invoereisen!

Gaat uw huisdier mee op uitzending? Check dan tijdig of uw huisdier mee mag en wat de invoereisen zijn. Wilt u uw hond meenemen naar de Verendigde Staten? Let dan op de tijdelijke importrestrictie van honden uit hoog-risico landen.

Algemeen

De Verenigde Staten weren tijdelijk de import van honden uit hoog-risico landen

Met ingang van 14 juli 2021 zullen de Verenigde Staten (VS) de import van alle honden uit landen met een hoog risico op het oplopen van een rabiës-besmetting tot nader order stopzetten. Het U.S. Center for Disease Control (CDC) heeft een lijst opgesteld van landen waar rabiës heerst. Deze importrestrictie geldt ook voor honden die aankomen uit een land dat niet als risicovol staat aangemerkt, maar waarvan de hond gedurende het halfjaar voorafgaand aan de aankomst in de VS wel in een hoog-risicoland is geweest. Dit embargo is van toepassing op honden die naar de VS vervoerd worden in het ruim (AVIH), in de cabine (PETC) en als service hond (SVAN).

Voor meer informatie over deze importrestrictie en de lijst met hoog-risico landen ga naar het bericht van KLM  'De Verenigde Staten weren tijdelijk de import van honden uit hoog-risico landen'.

dieren paspoort