Oriënteren op een uitzending? We helpen u graag!

Overweegt u om op uitzending te gaan? Oriënteer en informeer u dan goed en tijdig over de mogelijkheden. Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen u (en, indien van toepassing, uw partner) graag in deze fase van het proces met een digitaal voorlichtingsgesprek.

Wonen en werken op een post: wat komt er bij kijken? Lees hier waar 3W u bij kan ondersteunen!

Tijdens het voorlichtingsgesprek worden de volgende onderwerpen besproken (mits van toepassing):

  • (on)mogelijkheden voor uw partner: denk daarbij aan de samenlevingsvorm en daarbij horende verblijfstatus voor de partner, of uw partner mag werken in het buitenland, de brochure over werken voor partners in het buitenland en welke alternatieven voor werk er zijn.
  • onderwijs: tips waar u op kunt letten bij het inwinnen van informatie over het leeraanbod in het buitenland gelet op de onderwijsbehoefte van uw kind(eren).
  • gezondheid: bewustwording over de gevolgen van uw eigen gezondheidssituatie en die van uw evt. gezinsleden in relatie tot beschikbare gezondheids-zorg in het buitenland. 
  • veiligheid: informatie over de veiligheids-implicaties van een plaatsing in het buitenland en wat dat betekent voor u en evt. gezinsleden.

Gebruik de SSP aanvraag oriëntatie- of voorbereidingsgesprek plaatsing buitenland of neem contact op met 3W Customer Services via 3w@minbuza.nl of 070-3484000. Zij plannen een gesprek met een collega van de afdeling Voorlichting, Werving en Training in de komende 2 weken.

video still uitzending resized
Bekijk ook ons voorlichtingsfilmpje over de uitzending. Daarin komen alle belangrijke elementen van het overplaatsingsproces aan bod. Zo krijgt u snel inzicht in de stappen die u moet doorlopen voor een goede oriëntatie en voorbereiding op de uitzending.

Meer informatie

Voor meer informatie en ons voorlichtingsfilmpje ga naar Uitzending

Bestudeer ter oriëntatie en voorbereiding op uw volgende plaatsing de pagina's: