Groepscursus: Terugkeer in Nederland

Keert u dit jaar terug naar Nederland of gaat u voor het eerst in Nederland wonen? 3W organiseert een cursus voor partners, die mee zijn op uitzending naar het buitenland, om zich voor te bereiden op het integreren in Nederland.  

Voor wie?

Deze cursus is primair bestemd voor partners die mee zijn op uitzending naar het buitenland en binnenkort terugkeren naar Nederland. Medewerkers die geïnteresseerd zijn, mogen ook deelnemen, maar de focus in dit programma ligt op de partners.

Toelichting

Er is veel veranderd in Nederland gedurende de jaren dat u op uitzending was. Nu breekt de tijd aan waarin u de uitdagingen aangaat die u in Nederland te wachten staan. Het is belangrijk om uzelf weer aan te passen aan de Nederlandse samenleving, relaties te herstellen en te onderhouden, en na te denken over hoe de ervaring in het buitenland uw zelfbeeld heeft veranderd. Dit geldt ook voor u als partner met een andere nationaliteit, voor wie dit de eerste kennismaking met Nederland is. Het is waardevol om uzelf te verdiepen in Nederland en daarom is het nuttig om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Na deze bijeenkomst bent u zich bewust van de uitdagingen waarmee u geconfronteerd wordt wanneer u arriveert in Nederland. U begrijpt hoe u zelf veranderd bent en hoe u nu verder kunt gaan. Als partner met een andere culturele achtergrond heeft u specifieke uitdagingen waar u rekening mee moet houden wanneer u in Nederland komt wonen. Er wordt ook aandacht besteed aan belangrijke sociaaleconomische, culturele en politieke situaties, zoals demografie, inclusie, polarisatie, vertrouwen in de overheid en verschillende standpunten met betrekking tot grote nationale en mondiale problemen.

Deze bijeenkomst wordt gegeven door Intercultural Business Improvement.

  • Voertaal: Nederlands of Engels
  • Datum: 27 september 2023
  • Tijd: 09.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aanmelden

  • BZ-medewerkers kunnen zelf hun partner inschrijven, zie onderstaand SSP-formulier.
  • Attachés en medewerkers van een vakdepartement die worden uitgezonden naar een post of het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen hun partner laten inschrijven via de Klantcontactpersoon met hetzelfde SSP-formulier.
  • Wie is mijn Klantcontactpersoon?

U kunt uw belangstelling kenbaar maken door een e-mail te sturen naar 3W@minbuza.nl.

Aanvragen

Onderstaande link leidt u naar het Self Service Portal (SSP), een https-pagina die bereikbaar is indien u bent aangelogd op een rijkswerkplek (thuis of op kantoor). Binnen het portaal bent u bij 3W bekend. U kunt dit controleren door rechtsboven op uw profiel te klikken, zodat u weet u dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

SSP - Voorbereidingscursussen voor uitzending en terugkeer

Vragen

SSP -Vraag voor Voorlichting Medewerker en Gezinsleden

Doorlooptijden

De aanmelding wordt binen vijf werkdagen verwerkt.