Nieuw reisplatform Travelpoint is live!

Reizen boeken en reiskosten declareren doet u nu op het nieuwe reis- en declaratieplatform Travelpoint, dat het TEM-systeem vervangt. Travelpoint biedt een uitgebreid hotelaanbod, en maakt het gemakkelijker om duurzaam te reizen en uw reis zelf te wijzigen of te annuleren. Meer content en gebruikersgemak voor u als reiziger dus.

Balans tussen wensen, behoeften, regelgeving en technologie.

Het Dienstencentrum Travelpoint biedt ondersteuning aan reizigers en is daarnaast verantwoordelijk voor taken zoals het controleren van reisdeclaraties, het verstrekken van advies over reisbeleid en duurzaam reizen, en het verkennen van nieuwe innovaties en leverancierscontracten.

Kelly Jozee is sinds 2015 Customer Succes Manager bij 3W/Travelpoint. Als spil tussen 3W en de verschillende departementen zoekt ze voortdurend naar de optimale balans tussen wensen, behoeften, regelgeving en technologie. In haar vorige rol als coördinator van de Servicedesk heeft ze duidelijk inzicht gekregen in de wensen en behoeften van de reizigers. Ze heeft de afgelopen 7 jaar aan klantervaring op de Servicedesk gebruikt om deze te vertalen naar het nieuwe platform. ‘Het inleven in de reiziger is voor haar huidige rol cruciaal’, aldus Kelly.

Travelpoint-shivani 7116
Beeld: ©3w / Josje Deekens

Een aantal van de belangrijkste kenmerken van het platform Travelpoint

Zelf uw reis wijzigen of annuleren. Travelpoint biedt iedereen de functionaliteit om zelf uw reis in Travelpoint te kunnen wijzigen of annuleren.
Meer gebruikersgemak- en content. Travelpoint heeft een uitgebreid hotelaanbod waarbij de factuur op rekening zal zijn. Dit voorkomt de vervelende situatie dat een reiziger alsnog het hotel zelf moet betalen en de kosten achteraf moet declareren. Wilt u wel een reis declareren? Dat kan ook in Travelpoint.
Duurzaam reizen. In Travelpoint wordt een groot deel van het treinaanbod binnen Europa aangeboden. De applicatie zal de duurzame optie ook aanbevelen wanneer het een bestemming betreft die binnen 8 uur met de trein te bereiken is.
Alle reisaanvragen via Travelpoint. De reisagent VCK Travel is ook aangesloten op het platform Travelpoint. Dit betekent dat alle aanvragen (met uitzondering van groepsreizen voor 10 personen of meer) via Travelpoint worden aangevraagd, goedgekeurd en geboekt. In het nieuwe platform heeft de servicedesk zo meer inzage in de status van reizen die voorheen door VCK offline geboekt waren.

Travelpoint Sebastiaan en Shivani 1-7262
Beeld: ©3w / Josje Deekens

Duurzaam reizen

In 2022 werden rijksbreed 32.733 reisdossiers geboekt, waarvan 85% via TEM. Rijkscollega’s moeten geregeld naar het buitenland reizen om hun werk te kunnen doen en duurzaamheid is gewenst.

Bas de Rijk, Clusterhoofd van Travelpoint, geeft aan dat ze samen met de leverancier van de reisapplicatie en het duurzaamheidsteam van Mission Sustainable (BZ) kijken naar de wensen en mogelijkheden om duurzame reisopties als voorkeur te tonen en welke rapportagemogelijkheden er worden geboden voor duurzaamheid. ‘Binnen Travelpoint wordt een breed scala aan treinreismogelijkheden binnen Europa aangeboden. Als een bestemming binnen 8 uur met de trein te bereiken is, zal de applicatie deze duurzame optie ook aanbieden.’

Lees ook eens

Het artikel Op weg naar duurzamer reizen in het BZ-Bedrijfsvoeringsmagazine.
Internationaal reizen begint bij Travelpoint in het jaarverslag van 3W
Webinars gemist? Ga naar veelgestelde vragen over Travelpoint en kijk onder Trainingen & Instructies