Prioriteit aan partnerbeleid

Gaat u met uw partner op uitzending? Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich maximaal in om partners mee te laten gaan naar een land van uitzending, daar ook te kunnen werken en hun loopbaan voort te zetten.

Partnerbeleid BZ

De Bestuursraad heeft onlangs een beleidsvoorstel van HDPO ten aanzien van die maximale inzet herbevestigd en een procedure goedgekeurd die beschrijft welke rollen en verantwoordelijkheden betrokkenen hebben bij het zoeken naar oplossingen. We kunnen echter geen garanties geven voor het vinden van een passende oplossing. Lees het volledige bericht uit Berichtenverkeer.

Oriënteren op een uitzending?

Bent u zich als medewerker of partner aan het oriënteren op een uitzending? Zorg dat u zich tijdig en goed laat informeren wat een plaatsing naar een bepaald land betekent voor de privésituatie op het gebied van verblijfstatus en mogelijkheden om te werken voor de partner. Op de Partner pagina vindt u meer informatie over werken in het gastland, verblijfstatus en immuniteit.

Bij 3W kunt u terecht voor voorlichting aan medewerkers en hun gezinsleden.

video still uitzending resized