Interculturele trainingen

Versterk uw interculturele kennis en maak ook gebruik van de kennis van interculturele experts om met een onbevooroordeelde blik de wijde wereld in te kijken en daar profijt uit te halen.

Wordt u deze zomer overgeplaatst? Bereidt u dan goed voor op een plaatsing (in het buitenland). Volg voor vertrek een passende interculturele training. Welke interculturele bagage neemt u mee om een goede gesprekspartner te zijn in internationale overleggen? Diplomatie is tenslotte een vak.

Interactieve online training

Op 3 juni 2021 (t/m 17 juni) start de interactieve online training 'Effectief in internationaal overleg' in de Nederlandse taal. Deze training staat ook open voor (lokale) medewerkers op posten. Aan de hand van drie webinars verbetert u de effectiviteit van de samenwerking met internationale partners, krijgt u meer inzicht in de eigen blinde vlekken (die iedereen heeft) en bent u beter voorbereid op complexe interculturele werkcontexten. Kunt u 3 juni niet aansluiten? Een volgende uitvoering start weer op 28 oktober (t/m 11 november).

Betrokken leidinggeven aan multiculturele teams

Wilt u als leidinggevende weten hoe u het beste kunt omgaan met medewerkers van verschillende culturele achtergronden, zowel uitgezonden als lokaal aangenomen medewerkers? Tijdens een interculturele training voor leidinggevenden leert u hoe uw boodschap vanuit uw culturele bril over kan komen op een ander. De online training 'Betrokken leidinggeven aan multiculturele teams', bestaat uit drie webinars en start op 27 oktober t/m 8 december 2021.

Bewustwording van de culturele verschillen

De 1-op-1 landgerichte acculturatiecursus van 3W is een must. Ook voor de meeverhuizende partners en kinderen vanaf 12 jaar. Deze cursus richt zich op de bewustwording van de verschillen tussen de eigen cultuur en die van het land van plaatsing. Er wordt aandacht besteed aan de situatie in het land waar u naartoe gaat, zoals economie, religie, politiek en de do’s en dont’s. Hiervoor wordt een landendeskundige uitgenodigd. Met ingang van 1 april 2021 kan ook de partner die in Nederland achterblijft i.v.m. uitzending naar een non family post aan deze cursus deelnemen.   

Overige leeractiviteiten

Heeft u interesse in andere leeractiviteiten op het aanverwante thema van diversiteit en inclusie? Neem dan een kijkje op het Inclusieleerhuis waar u alle leeractiviteiten en leerimpulsen op dit thema kunt vinden. 

Inschrijving

Voor meer informatie of om u in te schrijven ga dan naar de website van de  Academie voor Internationale Betrekkingen.

Interculturele verschillen