Gezondheidsverklaringen en COVID-19 testen

Gaat u vliegen? U kunt voor gezondheidsverklaringen en COVID-19 testen terecht bij KLM Health Services.

COVID-19 test

Heeft u voor het land van bestemming een negatieve testuitslag nodig? Maak een afspraak via de onlineafsprakentool van KLM. Gebruik Firefox of Edge als de pagina via internet explorer niet opent. Deze onlineafsprakentool kunt u niet gebruiken voor reguliere medische keuringen.

Antwoord op veelgestelde vragen vind u op de Coronasite van KLM  Health Services.

Gezondheidsverklaring

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

U kunt de gezondheidsverklaring downloaden op rijksoverheid.nl.

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken.

Beeld: Martin Sanchez