Veiligheidstrainingen

Met ingang van 2018 wijzigt het aanbod van de Veiligheidstrainingen. Tot nu waren er 2 x per jaar 5 daagse Hostile Environment Awareness Trainingen (HEAT) en 2x per jaar een 3 daagse Wonen en Werken in een Gebied met een Verhoogd Veiligheidsrisico (WWIGVV) training. Vanaf volgend jaar heeft BZ gekozen om alleen nog maar een 4 daagse HEAT aan te bieden.

Voor wie?

De training is bedoeld voor:

Alle medewerkers (en evt. hun partner en evt. kinderen vanaf 16 jaar) die geplaatst worden op een post in een Hoog Risico Gebied (Rood reisadvies) of in een Verhoogd Veiligheidsrisico Gebied (oranje reisadvies).

Alle medewerkers die frequent dienstreizen maken naar deze gebieden.

Bewustwording

Deze 4-daagse training heeft als doel 1) de bewustwording van mogelijke dreigingen en (persoonlijke) veiligheidsrisico’s in een gebied met een verhoogd of hoog veiligheidsrisico en 2) kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn voor het omgaan met de (persoonlijke) veiligheidsrisico’s en plotseling optredende, snel verslechterende veiligheidsomstandigheden. De training kan je bewust maken van de belemmeringen en veiligheidsrisico’s die werken en wonen in een gebied met een verhoogd of hoog veiligheidsrisico met zich meebrengt. Ook worden kennis en vaardigheden bijgebracht die nodig zijn voor het inzetbaar houden van jezelf en van directe collega's.

Data

  • week 16 di 17 t/m vrij 20 april
  • week 20 di 15 t/m vrij 18 mei
  • week 28 3 di 10 t/m vrij 13 juli
  • week 29 4 di 17 t/m vrij 20 juli.