Vervoerskosten naar het Caribisch gebied

De kosten voor het vervoer naar het Caribisch gebied en bij terugkeer naar Nederland worden voor de uitgezonden medewerker en zijn gezin vergoed.

Toelichting

Vliegtickets
Alle vliegtickets worden geboekt in de economy class. De tickets kunnen geboekt worden door uw contactpersoon. U mag in overleg ook zelf de tickets boeken en later declareren. 3W-CT boekt KLM, u kunt zelf voor een andere maatschappij kiezen. De bestemming bij een verlof-, gezinsherenigings-, calamiteiten- of repatriëringsreis moet altijd Nederland zijn en als vertrekpunt het land van plaatsing. Ook moet er altijd sprake zijn van een rechtstreekse route naar Nederland. Als u zelf boekt, moet de prijs in overeenstemming zijn met die van het ticket dat 3W zou hebben geboekt. Als u in een drukke periode naar Nederland wilt (vakantieperiode/kerst/oud en nieuw), geef dit dan tijdig door. Deze tickets zijn prijzig en er is vaak veel animo. Voor kinderen onder de 2 jaar geldt dat er een eigen stoel wordt geboekt ondanks het beleid van de vliegtuigmaatschappijen. Als het ticket definitief is, kan er niet meer worden gewijzigd. Eventuele wijzigingskosten, om niet-zakelijke redenen, zijn voor eigen rekening.

Extra bagage
Bij uitzending en repatriëring is het waarschijnlijk dat u op de vluchten meer bagage meeneemt dan waarin  standaard is voorzien. Daarom is het mogelijk op deze vluchten voor u en uw gezinsleden per persoon één extra koffer van maximaal 23 kg mee te nemen. Hiervan zijn de kosten declarabel. U reserveert en betaalt de extra bagage zelf en declareert deze achteraf bij 3W.

Familiereis
Eenmaal per 12 maanden van uitzending heeft u (en uw eventuele gezinsleden) recht op een reis naar Nederland (ticket economy class). De aanspraak op dit ticket vangt aan op de datum van uitzending en is 12 maanden geldig (voorbeeld: start uitzending 1 april – einde recht ticket 31 maart). De vertrek- en aankomstdatum voor de familiereis moeten in deze periode liggen. Het ticket mag niet verschoven worden naar de volgende periode. Indien u het ticket niet gebruikt, komt de aanspraak te vervallen.

Gezinsherenigingsreis
Bij een gescheiden gezin als gevolg van de uitzending kan 3W op grond van de uitzendregelingen VUBZK-VBRA een gezinsherenigingsreis aan u of uw gezinsleden verstrekken. De exacte voorwaarden die gelden om voor vergoeding in aanmerking te komen, zijn in de regelingen opgesomd.

Calamiteitenreis
De uitzendregelingen VUBZK-VBRA voorzien in de vergoeding van calamiteitenreizen bij een levensbedreigende ziekte en overlijden van naaste familie (1e graads) in Nederland. De exacte voorwaarden die gelden om voor vergoeding in aanmerking te komen, zijn in de regelingen opgesomd.

Voorwaarden

  • De reis naar het Caribisch deel van het Koninkrijk en bij terugkeer naar Nederland, wordt volgens artikel 9 van het Verplaatsingskostenbesluit 1989 voor de medewerker en zijn of haar gezin vergoed tot maximaal de kosten van een vliegticket voor een enkele reis via de kortste route van Nederland, naar het land van tewerkstelling of omgekeerd op basis van de goedkoopste (economy class) van vervoer.
  • Eventuele wijzigingskosten, om niet-zakelijke redenen, zijn voor eigen rekening.
  • Tijdig aanvragen van uw uw vliegticket.

Aanvragen

Vragen

Stel uw vraag met dit formulier.

Doorlooptijd

3W verwerkt het verzoek binnen 5 werkdagen.