TEM-applicatie

TEM is het Travel and Expense Management System waarbij het voor u als reiziger mogelijk is om online en zelfstandig 24/7 reisopties te verkennen, te reserveren, te boeken en reisdeclaraties vast te leggen. Bent u werkzaam bij een aangesloten organisatie dan boekt u uw dienstreis vanaf Nederland via TEM.

Op deze pagina vindt u relevante informatie over hoe u een account aanvraagt, welke ondersteuningsmiddelen u ter beschikking staan en waar u bij het gebruik van TEM op moet letten.

Handig om te weten

TEM toont een breed scala aan reisopties, ook opties die buiten de reisregels van uw werkgever vallen. Het is uw verantwoordelijkheid om in samenspraak met uw leidinggevende een reisoptie te selecteren wat past binnen de regels. Wanneer u hiervan afwijkt dient u dit in TEM met redenen toe te lichten.

U kunt er in TEM ook voor kiezen om een offerte aan te vragen bij VCK Travel wanneer u op zoek bent naar specifieke reisopties. Bij een offertetraject ontvangt u van VCK Travel een reisvoorstel met 2 alternatieven.

Voor het bekostigen van uw reis is het mogelijk om via TEM een voorschot aan te vragen. De hoogte van het voorschot wordt automatisch in TEM berekend op basis van de benodigde verblijfskosten en is tevens afhankelijk van uw arbeidsvoorwaarden waaronder u bij uw werkgever in dienst bent. Een voorschot kan in TEM alleen voor uzelf worden aangevraagd.

Na afloop van uw reis is het van belang dat u binnen 3 maanden uw declaratie via TEM indient. Na afloop van deze periode vervalt namelijk uw recht op vergoeding. Verstrekte voorschotten worden automatisch met uw declaratie verrekend.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina hoe declareer ik reiskosten?

Voor het gebruik van TEM staan u diverse hulpmiddelen ter beschikking. Deze geven u voldoende handvaten om TEM te gebruiken en zelfstandig uw reis te boeken. Loopt u tijdens het boeken tegen technische problemen aan of heeft u toch nog een vraag over het boeken van een gecompliceerde reis? Neem dan contact op met de servicedesk TEM 3W.

Vragen

Heeft u nog vragen? Op de pagina veelgestelde vragen wordt al op veel vragen een antwoord gegeven. Staat uw vraag er niet bij dan kunt u deze ook stellen via SSP.