Overplaatsingsreis

De reis die u en uw gezinsleden met instemming van uw werkgever maken in verband met uw verhuizing naar het buitenland in verband met uw plaatsing bij een post of uw verhuizing naar Nederland vanwege afloop van uw plaatsing bij een post.

Handig om te weten

Afhankelijk van de afstand van uw standplaats naar Nederland, van uw huidige naar uw volgende standplaats of van Nederland naar uw standplaats ontvangt u een ticket voor een treinreis in de eerste klasse of een ticket voor een vliegreis in de economy klasse inclusief 40 kilogram ruimbagage. Daarnaast vergoedt uw werkgever de eventuele reiskosten van en naar de luchthaven of het station.

Voor een reisafstand tot 500 kilometer geldt in principe dat de reis met de trein wordt afgelegd. Wanneer u een overplaatsingsreis met de auto maakt dan ontvangt u voor u zelf en voor elk meereizen gezinslid € 0,28 per kilometer tot een maximum van het in de ACRU opgenomen bedrag per standplaats. Bovendien worden vergoed uw kosten voor tolwegen, veerdiensten en de Kanaaltunnel of daarmee vergelijkbare kosten. U ontvangt de vergoeding voor maximaal 2 auto’s.

Meer informatie vindt u in de Aanvullende CAO Uitzendingen Rijk (ACRU).

Aanvragen

Overplaatsingsreis vanaf Nederland

Bent u werkzaam in Nederland en worden u en uw gezinsleden overgeplaatst naar een post? Uw reisaanvraag verloopt via 3W als u werkzaam bent voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. U maakt gebruik van het VCK formulier departement.

Worden u en uw gezinsleden uitgezonden vanuit een ander ministerie? Dan vraagt u uw reis  aan via het interne aanvraagproces van uw eigen departement.

Overplaatsingsreis vanaf buitenland

Bent u werkzaam in het buitenland en worden u en uw gezinsleden overgeplaatst naar een andere post of Nederland? Uw reisaanvraag verloopt via de afdeling Algemene Zaken van uw post. U maakt gebruik van het VCK formulier posten.

Vragen

Heeft u nog een vraag over een overplaatsingsreis? Stel uw vraag via SSP.