Invoer auto in Nederland bij overplaatsing

Bij terugkeer naar Nederland is het mogelijk om de auto die u tijdens de plaatsing in het buitenland in gebruik en bezit had, in te voeren. Afhankelijk van de situatie kan 3W en/of het verhuisbedrijf helpen bij de administratieve afhandeling van deze procedure.

Voor wie?

Alle medewerkers (inclusief attachés en gedetacheerden) die op grond van de ACRU waren geplaatst bij een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland.

Toelichting

Indien uw auto samen met de verhuisboedel over zee wordt getransporteerd, begeleidt het verhuisbedrijf het logistieke proces, inclusief de administratieve afhandeling van de invoer van de auto. Informeer vooraf bij het verhuisbedrijf naar de exacte voorwaarden, en check ook de websites van de RDW en de douane.

Als de afstand tussen de standplaats en Nederland minder dan 2000 km is, kan uw auto niet worden ingesloten bij de verhuisboedel. In dit geval moet u de auto zelf over de weg naar Nederland overbrengen. U moet dan ook zelf contact opnemen met de RDW en/of douane om de auto te registreren en invoeren. Bij 3W kunt u wel terecht voor de benodigde verklaring vrijstelling BPM.

Voorwaarden

Check voor de actuele voorwaarden met betrekking tot het invoeren van auto’s, de website van de RDW en de Douane.

Aanvragen

Onderstaande link leidt u naar het Self Service Portal (SSP), een https-pagina die bereikbaar is indien u bent aangelogd op een rijkswerkplek (thuis of op kantoor). Binnen het portaal bent u bekend bij ons. U kunt dit controleren door rechtsboven te klikken op uw profiel. Hierdoor weet u dat uw gegevens vertrouwd worden behandeld.
SSP - Aanvraag invoering motorvoertuig in Nederland

Vragen

SSP - Vraag over internationale verhuizing bij overplaatsing

Doorlooptijd

3W verwerkt de aanvraag binnen 3 werkdagen.