3W Animatiefilmpje uitzending

Er komt veel op u af als u wordt uitgezonden naar een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland (hierna 'post'). Wat zijn de mogelijkheden en impact van een verblijf in het buitenland voor u en eventueel uw partner of gezin?

In dit filmpje komen belangrijke elementen van het overplaatsingsproces aan bod. Bekijk welke stappen u moet doorlopen voor een goede voorbereiding op uw uitzending. 

Als u wordt uitgezonden naar een post of naar het Caribisch deel van het Koninkrijk – of u bent zich daarop aan het oriënteren – dan komt er veel af op u af. Of u nu alleen gaat, of met uw partner of als gezin.

Deze film en de website van 3W helpen u op weg bij het doorlopen van alle stappen. Laten we bij de partner beginnen. Jullie willen graag weten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn in het buitenland en wat de impact is van een verblijf buiten Nederland.

Zoek uit of jullie samenlevingsvorm erkend wordt en of u als partner mag werken. Als u schoolgaande kinderen heeft, wilt u natuurlijk weten wat de onderwijsmogelijkheden zijn. Voor een goede schoolkeuze verdiept u zich in de verschillende vormen van internationaal of lokaal onderwijs en welk onderwijspakket bij het niveau van uw kind past.

Uw gezondheid gaat boven alles. Heeft u al uitgezocht of u zich medisch moeten laten onderzoeken of vaccineren? Start hier op tijd mee. U wilt ook weten wat het zorgaanbod ter plekke is en hoe u zich medisch het beste kunt verzekeren. En of bijvoorbeeld luchtvervuiling of het klimaat kunnen leiden tot gezondheidsklachten. En u dus voorzorgsmaatregelen moet nemen.

U wilt ook snel grip krijgen op de financiële gevolgen nu en bij terugkeer. U kunt een voorlopige specificatie van uw buitenlandtoelage opvragen bij 3W. En voor uw huisvesting, bestudeert u de voorwaarden voor wonen op de website van 3W zorgvuldig.

Als u daar toch bent, bekijkt u dan meteen de checklist met handige tips die we voor u hebben gemaakt. Oh, en we helpen met het verhuizen van uw spullen.

De volgende onderwerpen uit de checklist brengen we extra onder de aandacht: Uitschrijving uit de Basisregistratie Personen. Het inlichten van de belastingdienst en SVB. En zoekt u dan ook uit of er gevolgen zijn voor de sociale verzekeringen zoals AOW. Vergeet ook alle andere verzekeringen niet, zoals de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering.Regel tijdig uw overplaatsingsreis. De richtlijnen voor het boeken vindt u op onze website. Net als informatie over de documenten die u nodig heeft, zoals het visum en paspoort.

Gaat uw huisdier mee? Dan moet u weten wat de regels zijn: de reisvoorwaarden, vaccinaties, dierenpaspoort, een chip, en is uw huisdier wel welkom op de nieuwe bestemming? Maak, tot slot, tijd voor voorbereidingscursussen, zoals veiligheid-, taal- en cultuurcursussen.

Op de website vindt u uitgebreide informatie. Uw uitzending begint bij 3W. Bezoek onze website, volg de checklist, en het nieuwe avontuur heeft een geweldige start. Kijk voor meer informatie op www.sso3w.nl