Als partner mee op uitzending? Deel jouw ervaringen en help andere partners!

Anderhalf jaar geleden lanceerde 3W de online community ‘3W Partner Plaza’. Dit is een online omgeving waar partners van uitgezonden collega’s elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten om ervaringen te delen en vragen over het plaatsingsproces aan elkaar te kunnen stellen. Inmiddels zijn ruim 500 partners al lid van deze community. Partners helpen elkaar met het beantwoorden van vragen die onderling worden gesteld en 3W verwijst daarbij door naar beschikbare informatie of de verantwoordelijke instanties.

Pauline van Ettro is als partner mee op uitzending naar Uganda en actief lid van het Partner Plaza. Onlangs heeft zij de groep ‘landenbieb’ op Partner Plaza opgericht. ‘Wanneer je gaat verhuizen naar een ander land is het een uitdaging om goede informatie te vinden over hoe het nu écht is om ergens te wonen. Waar wonen de Nederlanders en in wat voor soort huizen? Wat moet je zeker niet vergeten in je container te stoppen? Wat zijn de grootste positieve en negatieve kanten van wonen daar?  Op dat soort vragen vind je via Google niet zo snel antwoord. Sander Timmers, Community manager Partner Plaza ‘We zijn bezig om Partner Plaza door te ontwikkelen. Het is heel fijn dat Pauline actief met ons meedenkt.’

De landenbieb
‘Toen mijn man reageerde op een functie in Uganda ben ik mij gaan oriënteren op het land. Ik kwam in contact met partners die ook mee op uitzending zijn. Zij deelden met mij waardevolle ervaringen over het land, de cultuur, de recreatie en nog veel meer. Ook vertelden zij dat de omgeving voor onze tienerkinderen waarschijnlijk geen ideale plek zou zijn. Deze informatie stond niet in de vacature van BZ en was online lastig te vinden. Vaak komt dit soort informatie alleen vrij laat in het proces. Er is dan al gekozen voor een post. Zo ook bij ons met als resultaat dat een van onze tieners uiteindelijk na een jaar toch gekozen heeft voor een boardingschool. Dat had en heeft veel impact op het gezin. Gelukkig heeft het goed uitgepakt en is ze daar heel gelukkig. Met de Landenbieb hoop ik dat mensen dit soort informatie al eerder vinden, al tijdens de oriëntatiefase. ’, vertelt Pauline.

Om partners goed en eerlijk te informeren over het land en de post richtte zij daarom de landenbieb op. ‘De landenbieb moet antwoord geven op de vraag ‘past deze post bij wel ons als stel of gezin’. In de landenbieb kunnen partners aan de hand van een vragenlijst invullen hoe zij het land waar ze verblijven ervaren. Deze ingevulde vragenlijst is zichtbaar voor alle partners die lid van Partner Plaza.

De landenbieb is ingedeeld in zeven regio’s en voor een aantal landen al ingevuld, maar nog niet voor allemaal. Pauline doet dan ook graag de oproep aan partners die nu in het buitenland verblijven of in het verleden mee zijn geweest: ‘deel jouw ervaring over het land waar je bent (geweest) om zo andere partners goed te informeren’.

Vernieuwingen op Partner Plaza
‘Het was heel leuk om samen met Pauline de landenbied op te zetten’ vertelt Sander. Eind 2023 heeft hij een enquête uitgestuurd op Partner Plaza om feedback over het platform op te halen. Dit werd goed ingevuld. Partners gaven aan behoefte te hebben aan een duidelijke Q&A- pagina en ook meer informele content. ‘Partner Plaza heeft een frisse uitstraling gekregen, inclusief een vernieuwd navigatiemenu met uitgebreide dropdown-menu's die rechtstreeks linken naar onze website SSO3w.nl, belangrijke groepen en relevante websites zoals de Belastingdienst en SVB. Daarnaast is er een nieuwe Q&A-pagina toegevoegd waar veelgestelde vragen, beantwoord door partners zelf, overzichtelijk zijn samengebracht’ , vertelt Sander.

Is jouw partner mee op uitzending in het buitenland of gaan jullie binnenkort? Meld je partner dan aan bij Partner Plaza via het aanvraagformulier.

Lancering 3w partner plaza
Sander Timmer en Pauline van Ettro
Beeld: ©3W / 3W
Sander Timmers, Community manager Partner Plaza (links) en Pauline van Ettro, als partner mee op uitzending naar Uganda en actief lid van het Partner Plaza (rechts).