Terugkeer in Nederland: regel tijdig uw herinschrijving BRP

Bent u op uitzending en keert u terug naar Nederland? Maak dan zo vroeg mogelijk online een afspraak voor de herinschrijving in de BRP (Basis Registratie Personen) voor uzelf en eventuele gezinsleden bij de betreffende gemeente of een van de 11 Expat Centers.

Langere wachttijden bij gemeenten en Expat Centers

De Nederlandse gemeenten hebben wegens personele krapte en achterstanden op dit moment te maken met langere wachttijden dan normaal - bij sommigen gemeenten kan dit oplopen tot wel 4 maanden. Wij raden uitgezonden medewerkers die terugkeren naar Nederland aan om zo vroeg mogelijk online een afspraak te maken bij de betreffende gemeente of een van de 11 Expat Centers (zie links: Resources and Information for Expats in the Netherlands (investinholland.com) en Expat-Brochure-A4-small.sept20.final_.pdf (investinholland.com)) voor de herinschrijving in de BRP (Basis Registratie Personen). Aangezien de wachttijden verschillen per Expat Centre, is het verstandig om zelf na te gaan of u er gebruik van wil maken, of toch kiest voor de reguliere gemeente loketten. Let op: de expat centers zijn er alleen voor de hervestiging in Nederland en niet voor andere gemeente gerelateerde zaken.

Voor het aanvragen van de afspraak is een (tijdelijk) woonadres vereist. Als u nog geen (tijdelijk) woonadres heeft, kijk dan alvast naar opties binnen de familie- en vriendenkring of ga naar Home at ACCESS – ACCESS NL (access-nl.org) voor opties voor tijdelijke huisvesting.

Hervestiging Den Haag

Als u van plan bent om in Den Haag te gaan wonen bij terugkeer, dan raden wij u aan om (vanwege de kortere wachttijden vergeleken met de reguliere gemeenteloketten in Den Haag) online een afspraak te maken bij het betreffende Expat Centre: The Hague International Centre via Make an appointment for registration | The Hague International Centre.

Binnenstad Den Haag