Podcast van partner: “Bij Gin in Beijing”

In de podcast  ‘Bij Gin in Beijing’ neemt Ginette Brenkman u mee in haar nieuwe leven in China als “partner van”. Een podcast over het pauzeren van een eigen carrière voor die van de partner en over het leven in China. Overweegt u om samen met uw partner op uitzending te gaan? Dan is deze podcast een eerlijk inkijkje in het leven van een partner, en de keuzes waar u samen voor staat. Want kan, wil en moet de partner zijn/haar baan wel opzeggen, en hoe regelen jullie het financieel met elkaar? Veel mensen herkennen zich in het verhaal van Ginette omdat ze samen willen emigreren maar beide een carrière hebben.

Bij Gin in Beiijng

In de podcast vertelt Ginette dat haar vriend Timo als diplomaat op uitzending wil. Liefst naar China, een super interessant land dat heel goed aansluit bij zijn interesses. Hoewel Ginette wel naar het buitenland wil verhuizen, mogen in China partners van diplomaten in principe niet werken. Ginette heeft een mooie baan, en dit gaat in tegen zo ongeveer alles waar ze voor staat. Toch zetten ze het land, na lang wikken en wegen, op hun lijst. Want er zijn - ook zonder Memorandum of Understanding (MoU) - toch wel een páár mogelijkheden om te werken. En toen werd het Peking.

Luister Bij Gin in Beijing de podcast in je podcastapp, waaronder Spotify en Apple Podcasts.

Ginette Brenkman
Beeld: ©Ginette Brenkman

Het partnerbestaan in China

Vanuit Peking doet Brenkman verslag over haar nieuwe leven: “China is elke dag in het nieuws, maar zit sinds de pandemie ook praktisch op slot. Juist daarom wil ik verhalen uit en over China vertellen. In deze podcast neem ik luisteraars mee in de achtbaan van emoties die ik onderweg tegenkom. Soms is het lastig, maar het “partnerbestaan” is ook een kans om onvervulde passies – in mijn geval een podcast maken - tot uiting te brengen. En voorlopig wil ik niks anders doen.

Want ook al begon ik met “ik moet toch wat”, ik heb nu een missie. Zo voel ik me aangemoedigd door de Nederlandse fotograaf Ellen Thorbecke. Zij ging me 90 jaar geleden voor als diplomatenvrouw en begon met fotografie. Ze pleitte voor een open blik ten aanzien van China’s “eigenaardigheden” en wilde wederzijds begrip creëren met haar fotoboeken. Een tweede inspiratiebron is Jennifer Petriglieri, die in haar boek Couples That Work de uitdagingen beschrijft voor dual career couples en hoe zij liefde en werk toch kunnen combineren. Met ‘Bij Gin in Beijing de Podcast’ wil ik mijn bijdrage leveren aan de missies van deze vrouwen en neem ik de luisteraar mee in ons avontuur.

Informatie voor partners

Gaat u als partner mee op uitzending? Bekijk de pagina voor partners, waar u informatie vindt over  verblijf en immuniteit, en de mogelijkheden van werken in het gastland,