Annuleren / wijzigen dienstreizen n.a.v. aanvullende maatregel i.v.m. COVID-19

Op 12 maart jl. zijn aanvullende nieuwe maatregelen afgekondigd door de bestuursraad vanwege het corona-virus. Eén van de maatregelen is dat dienstreizen in principe niet doorgaan, tenzij dit strikt noodzakelijk is. De afwegingen om een dienstreis te maken worden gedaan door de lijnmanager, zo nodig met advies van de bedrijfsarts. De maatregelen gelden rijksbreed en zijn dus ook van toepassing voor de posten. Vooralsnog blijven de maatregelen van kracht tot en met 19 mei 2020.

Hoe te handelen bij het annuleren / wijzigen van tickets

Gisteren is via het berichtenverkeer een bericht geplaatst van VCK Travel m.b.t. het annuleringsproces luchtvaartmaatschappijen i.v.m. COVID-19. Klik hier voor meer informatie.

Vanwege de nieuw afgekondigde maatregel zal de omvang voor het het annuleren en wijzigen van reeds geplande reizen fors toenemen. Mocht u uw reis willen wijzigen of moeten annuleren dan wordt u verzocht de volgende richtlijn te hanteren:

  • wilt u uw ticket wijzigen of annuleren stuur dan uw e-ticket gegevens naar TEM@vcktravel.nl aangevuld met uw wijziging- of annuleringsverzoek.

Op grond van de wijziging- en annuleringsvoorwaarden van de maatschappij zal VCK Travel uw verzoek uitvoeren. I.v.m. de coronauitbraak zijn voor een groot aantal trajecten vluchten door de maatschappij al geannuleerd of gelden er specifieke voorwaarden voor het omboeken of annuleren van tickets.

Vouchers

Benadrukt wordt dat dat wanneer u i.v.m. het annuleren van tickets een voucher van VCK Travel heeft ontvangen, u een voucher alleen kunt inzetten voor een toekomstige dienstreis, na goedkeuring van uw leidinggevende. Een voucher is persoonsgebonden. De goedkeuring dient u toe te voegen aan uw reisdeclaratie.

Maakt u gebruik van TEM? Dan kunt u uw voucher gebruiken door gebruik te maken van het offertetraject binnen TEM onder vermelding van het vouchernummer. Gebruik van een voucher bij een online boeking is in TEM niet mogelijk.

Maakt u geen gebruik van TEM? Vermeld dan het vouchernummer in het opmerkingenveld van het VCK reisaanvraagformulier.